fbpx
Aesthetic Dental Implantologie Clinic
İmplant Ankara

Gece Başlayan Diş Ağrısı Nasıl Dindirilir?

Gösterim: 2548

Dentanorm Estetik Diş Hekimliğinden Endodontist Dr. Mehmet Derici, çoğunlukla geceleri şiddetini arttıran diş ağrılarının sebebi pulpaya geçmiş ileri derecede çürümüş bir dişin iltihaplanmaya başlaması ve gece hormonlarda meydana gelen değişikliklerden kaynaklı olduğunu belirtti. Çürümüş dişlerde, diş sinirinin ölmeye başlamasıyla iltihaplanma oluştuğunu belirten Dr. Mehmet Derici, “İltihap kök dışına yayılmaya başladığında ise dokulara baskı uygulayarak diş ağrısına sebep olur. Vücudun hormonal dengesi gece saatlerinde değişiklik gösterdiğinden damarların genişlemesine yol açabilir. Bu durum bölgedeki basıncı arttırdığından diş ağrıları gece saatlerinde daha şiddetli hissedilir” dedi.

 

Gece başlayan ağrılara nasıl müdahale edilebilir?

Dişlerimizi sadece fırçalayarak maalesef koruyamayız. genellikle diş aralarında kalan yiyecek artıkları uzun süre beklediklerinde diş çürütücü etki gösterirler. bu da zamanla diş ağrısı demektir. Diş aralarını temiz tutmanın iki yolu vardır. bunlardan birincisi "diş ipi" diğeri ise arayüz fırçası dediğimiz fırça modelidir. diş ipi kullanmayla ilgili "diş ipi kullanma eğitimi" sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. Dişi ağrıyan insanlar çoğunlukla ağrılarını çabucak dindirmek umuduyla, diş üzerine ağrı kesici ilaç koymak veya kolonya gibi solüsyonları diş üzerinde bekleterek ağrılarının geçmesini beklerler. Bu uygulama  ağrıyı geçirmek bir yana diş etindeki ve yumaşak dokulardaki yıpranma nedeniyle ikinci bir ağrıyı da beraberinde getirirler. Eğer diş kökündeki iltihap yüzde şişlik yapacak kadar büyümüşse bölgeye soğuk kompres yapmak geçici bir çözüm olabilir.

Diş hekimine gidilemeyecek durumlarda ağrı kesici almak belli bir süre ağrınızı dindirecektir. Ancak bu gibi uygulamaların geçici çözümler olacağını belirten Dr. Mehmet DERİCİ, derin çürüklere hekim tarafından yapılacak müdahalenin gecikmesi durumunda dişin kurtarılma şansının azaldığını ifade ederek vakit kaybetmeden bir diş kliniğine gidilmesi gerektiğinin altını çizdi.