fbpx
Aesthetic Dental Implantologie Clinic
İmplant Ankara

Diş Eti ve Diş Çürüğüne Dikkat!

Gösterim: 2336

Turgut Özal Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Diş Ünitesi Hekimi Gürsu Hakan Samancı, "Diş çürüğü ve diş eti hastalıkları, kalp damar hastalıklarından şekere kadar pek çok konuda riskleri artırmaktadır." dedi.


Toplum Ağız Diş Sağlığı Haftası dolayısıyla açıklamalarda bulunan Diş Hekimi Gürsu Hasan Samancı, özellikle diş fırçalamanın önemine işaret etti. Dünya Sağlık Örgütü'ne göre sağlığın; bireyin fiziksel, zihinsel ve sosyal bir bütün olarak tam bir iyilik hali olduğunu söyleyen Samancı, "Bireylerin fiziksel sağlığı ise vücuttaki tüm organ ve dokuların sağlıklı olması ile mümkündür. Bu nedenledir ki ağız ve diş sağlığını bozan faktörler bireyin vücut sağlığını da doğrudan etkilemekte, diş çürükleri ile diş eti hastalıkları kalp-damar hastalıkları, yüksek tansiyon, kemik erimesi, şeker hastalığı ve kadınlarda erken doğum ve düşük doğum ağırlığı risklerini artırmaktadır." dedi.


Düzenli Fırçalama Alışkanlığı Önemli

Ağız ve diş sağlığının insan sağlığı açısından önemine dikkat çeken Turgut Özal Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Diş Ünitesi Hekimi Gürsu Hakan Samancı, diş çürükleri ve diş eti hastalıklarından korunmada öncelikle kişilerin kendi sağlıklarının bilincinde olması gerektiğini ifade etti. Diş Hekimi Samancı, "Bireylere düzenli fırçalama alışkanlığı, diş ipi kullanımı, doğru beslenme ve düzenli olarak diş hekimine gitme alışkanlığının kazandırılması gerekmektedir." diye konuştu.


Yılda İki Kere Diş Muayenesine Gidin

Çocukların ve gençlerin gelişme dönemlerinde ağız ve diş bakımını büyük bir dikkatle yapmalarının onları gelecek dönemlerinde, hem sağlıklı hem de düzgün şekillenen bir diş yapısına kavuşturacağını belirten Samancı, yılda en az iki kere diş hekimine genel bir muayene olunarak da olası diş problemlerinin de önüne geçilebileceğini kaydetti.

 

Kaynak:  http://www.haberturk.com/saglik/haber/898680-dis-eti-ve-dis-curugune-dikkat