fbpx
Aesthetic Dental Implantologie Clinic
İmplant Ankara

Diyabet Hastalarına İmplant Tedavisi Olur mu?

Gösterim: 5166

Kandaki şeker düzeyi kontrol altında olan hastalara implant yapılabilmektedir. Diyabet hastalarında doku iyileşmesi yavaş ve enfeksyion riski daha yüksek olduğundan cerrahi operasyon alanı mümkün olduğunca küçük tutulur. İmplant tedavisi tamamlandıktan sonra şeker hastaları için ağız hijyenini sağlamak çok önemlidir. Diyabet hastaları periyodik diş hekimi kontrollerini aksatmamalıdır.

Özet olarak size tavsiyemiz tedavi öncesinde mutlaka diyabet konusunda uzman doktorunuza muayene olmanız, gerekli testleri yaptırmanız ve onayı doğrultusunda sonuçlarınızla birlikte diş hekimine gitmenizdir. Bir çok klinikte başarıyla diyabet hastalarına tedavi uygulanmaktadır. Önemli olan hekimlerinizin direktifleri doğrultusunda hareket etmeniz ve tedavi olduğunuz taktirde ağız ve diş bakımınıza özen göstermenizdir.

Şeker Hastaları İmplant Yaptırabilir mi?

Dr. Dt. Mehmet Derici diyabetli hastalara implant yapılamayacağı gibi kamuoyunda yanlış bir algı olduğunu, aslında kan şekeri düzeyi kontrol altında olduğunda rahatlıkla implant tedavisi yapılabildiğini belirtti. Fark olarak osseointegrasyon yani implant ile çene kemiğinin kaynaşması için bekleme süresinin biraz daha uzun sürebileceğini belirtti.

Hafif ve orta tiplerdeki diyabet hastalarında kan şekeri kontrol altında, çene kemiği sağlıklı ise implant rahatlıkla yapılabilmektedir. Hasta operasyona gelirken öğününü yapmalı ve ilaçlarını kullanarak kan şekerini normal seviyelere getirmelidir.

İnsülin kullanan diyabetiklerde şeker düzeyinin yüzde 120-180 mg arasında olması, ayrıca HgA1c değerleri yüzde 7 nin altında olması cerrahi girişim için yeterli bulunmaktadır. operasyon için tercihen sabah ve öğlen arası saatler uygun olmaktadır. Bu süre içinde hasta yemek sonrası insülinini kullanarak kan şekerini dengelemiş olur. İnsülin kullanan hastalarda fark olarak diş hekimi elinin altında şekerli su bulundurarak cerrahi mudahele sırasında gerekirse hastaya içirilir.

Kontrol altında olmayan diyabet hastalarında implant yapımı riskli olan gruplar arasındadır. Kandaki şeker düzeyi yüksek seyreden diyabetiklerde doku iyileşmesi yavaş olmakla birlikte enfeksiyon riski artmaktadır.