fbpx
Aesthetic Dental Implantologie Clinic
İmplant Ankara

Ramazan Ayında Ağız Kokusuna Dikkat!

Gösterim: 2271
Ramazan boyunca, neredeyse 17 saat boyunca aç kalınıyor. Bu yüzden ağızda bakteri oluşumu artıyor ve buda kötü ağız kokusunu beraberinde getiriyor.

Dr. Dt. Mehmet Derici, Ramazan ayında artan ağız kokusunun, çoğunlukla dişler, dişetleri ve dil çatlakları gibi bölgelerde oluşan bakterilerin varlığı nedeniyle oluştuğuna dikkat çekiyor.

Yemek yemeden ve su içmeden uzun süre geçirmenin ağızdaki bakteri sayısını artırdığını ifade eden Dr. Dt. Mehmet Derici, “ Bu bakterilerin faaliyetleri sonucu kötü koku oluşur. Bunu engellemek için özellikle sabah kalkınca macunsuz şekilde dişler ve dilin üzeri fırçalanmalı ve diş ipi kullanılmalıdır. Gün içerisinde ağzı suyla hafifçe çalkalamak da faydalı olacaktır” uyarısında bulunuyor.

Ramazan aylarında iftardan ve sahurdan sonra sırasıyla diş fırçalama, diş ipi ve gargara kullanımının eksiksiz şekilde yapılması gerektiğini söyleyen Dr. Mehmet DERİCİ, Ramazan’da ağız ve diş sağlığı ile ilgili bir sorun yaşamamak için, önceden önlem almak gerektiğini de kaydediyor. Dr. DERİCİ, “Ramazan öncesinde ağız ve diş sağlığı açısından diş hekimini ziyaret etmek faydalı olacaktır.

Dişlerde herhangi bir çürük, diş taşı ya da iltihabi bir durum varsa mutlaka tedavi edilmelidir. Ayrıca Ramazan ayına hazırlık için profesyonel bir temizlik yaptırmak da faydalı olacaktır” şeklinde konuşuyor. Dr. Dt. Mehmet DERİCİ, Ramazan’da oluşabilecek, dişte gece uykudan uyandıran ağrı, yüzde şişlik, dişetinden gelen iltihaplı akıntı gibi acil diş ya da diş eti problemlerinin Ramazan nedeniyle ertelenmemesi uyarısında da bulunarak, bu tür durumlarda hemen bir diş hekimine başvurularak, tedaviye bir an önce başlanması gerektiğini hatırlatıyor.

 

Oruçluyken Diş Bakımının 5 Kuralı:

  • Oruçlu iken dişler ve dil macunsuz fırçalanmalı
  • Diş ipi kullanılmalı
  • Gün içinde ağız suyla hafif çalkalanmalı
  • İftar ve sahur sonunda diş fırçalanmalı
  • İftar ve sahur sonunda gargara kullanılmalı